Barakfakih İlkokulu


Vizyon: a-Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. b-Her velinin öğrencisine, eğitim-öğretim için her türlü desteği verdiğini bilsin. c-Okulumuz personeli çalışmalarını yaparken, doğruları yaptıklarında alacakları cevaplardan korkmasın ve emin olsun. d-Okulumuzda herkes her gün daha iyiye ulaşmak, daha güzelini bulmak için çalışsın. e-Okul ortamı içinde ve her yerde herkes “kendisine yapılmasını istemediği hareketi’ başkasına yapmasın. f-Bilgiye ulaşan, ulaştığı bilgileri kullanan, kullandığı bilgilerden yeni bilgiler üreten öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olsun, bunu çevresine yaysın. g-Bilgi teknolojisini kullanmak, öğretmen ve öğrenci için amaç olsun. h-Okulumuz, bilgi ve beceride çevremize IŞIK KAYNAĞI olsun.

Misyon: a-Bütün öğrencilerin öğrenme yollarını öğrenmelerini sağlamak. b-Öğrencilerin bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve onları gözeterek; bilgili, becerili ve kendisine güvenilen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak c-Öğrencilerimizi, daha özgür düşünce içinde, sınıf ve okul ilkelerine uygun olarak eğitip, geliştirmek. d-Öğrencilerimizi bilgi toplumunun gereklerini yerine getiren, teknolojiden en iyi şekilde yararlanmaları için var gücümüzle çalışmak. e-Okulumuzun eğitim-öğretim çalışmalarını bilimin ve aklın ışığında, insanların ortak değerlerinden yararlanan kendisini geliştiren ve yaşadığı toplumu ileri götürecek güç olarak yetiştirmek. f-Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve velilerimizi çağdaş düzeyde hazırlamak. g-Çağdaş uygarlık yolunda; aklın ışığında bilimi yol gösterici olarak görmek. h-Okulumuzda bir atılım, bir değişim sağlayarak; bilgili ve bilinçli bir toplumun oluşmasını sağlamak için biz varız ve tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Başarılar: Okulumuz ilk mezunlarını 1982-1983 Öğretim yılında vermiştir. Okulumuzdan ilk mezun olan öğrencilerden 1 Nolu diplomayı alan Hülya EREN ’dir. Bu dönemde mezun olan öğrencilerimizden Behiye YILMAZ ve Sevim EYLER Üniversiteyi bitirmişlerdir. Daha sonra mezun olan öğrencilerimizden Üniversite, Yüksek Okul, Anadolu Lisesi, Askeri Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ile Ticaret Lisesini bitiren ve şu anda görev yapan 11 Öğretmen, 1 Okutman, 7 Elektrik Teknikeri, 1 Subay, 2 Astsubay, Anasınıfı Öğretmeni ve Beden Eğitimi Öğretmeni, Muhasebecilik dalında 32 eski öğrencimiz mesleklerini yürütmektedir.2011 Yılında 1 Anadolu lisesi,4 Anadolu meslek lisesi, 2 Ticaret meslek lisesi, ve 2 Anadolu İmam hatip lisesi olmak üzere 9 öğrencimiz kazanmıştır.2012 Yılında 2 Anadolu lisesi ve 4 Anadolu meslek lisesi olmak üzere 6 öğrencimiz kazanmıştır. 2013 Yılında 4 Anadolu Lisesi, 12 Anadolu Teknik Meslek Lisesi, 2014 yılında 7 Anadolu Lisesi, 4 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 12 Anadolu ve Teknik Meslek Lisesini kazanmıştır.

Saatler: 08.40-14.50
Isınma: Kalorifer (Doğalgaz)
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0224 3845071

Belgegeçer - (224) 384 5057

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://barakfakihilkokulu.meb.k12.tr

Adres - Barakfakih.Mah. Dedebaşı Genç Osman Cad. No59 Kestel/BURSA

Öğretmen :8
Öğrenci :119
Derslik :11
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2330
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Barakfakih Mahallesi Kestel/BURSA

Adres - Barakfakih.Mah. Dedebaşı Genç Osman Cad. No59 Kestel/BURSA

Ulaşım Her yarım saatte bir Yüksek İhtisas Hastanesinden kalkan 13 D minibüsleriyle okulumuza ulaşım sağlanabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl Merkezine 18 km İlçe Merkesizine 7 km